söndag 2 september 2012

En lite annorlunda sommar än förra sommaren, mycket kallare och regningare. Tur för oss har vi växthus igen som är byst med grönsaker, härligt, annars är jag rädd att det inte hade blivit så mycket till grönt i sommar.

Så mötte jag den äntligen, efter en hel sommar så var den plötsligt där! Man blir liksom glad ända in i hjärtat, så fantastiskt vacker och med en helt perfekt form.

Kopparglänsande, vår kopparödla, inte helt svårt att förstå var den fått sitt namn.
man jag och mobilkamera är ju inte nån bra kombo som ni vet...funderade över
våra andra små.
Lyssnade på radion om en kvinna som ringde in och verkligen fick beskriva alltför bildligt hur hon slog ihjäl dom med en pinne... undrar hur många av oss som kan skilja en snigel från en annan , en spansk snigel från en svensk skogssnigel som , ja ..faktiskt också kan vara brun..
Eller som här den vackraste av dom alla om man inte älskar de svarta pantrarna, ännu en mobiluppladdning, jag fattar fortfarande inte hur folk gör som fotar med mobilen...

Earnie..varför förneka sig, han har järnkoll på allt som rör sig på promenaden, vi klarade oss förbi ödlan, lyckades undvika ett gäng  små grodor som var på väg till ...???  mellanmål blev istället en stor hårig larv på väg över vägbanan...sen då utan att blinka slank det ned en stor  Padda, och inte blev han dålig heller.

I skogen hittade han den här...ser ni den...
monstersvampen!!
Tog en lång stund innan han vågade sig fram till den..huga...han är liten och exposiv Earnan men inte särskilt modig.. kanske bor det en liten  Nasse där inne någonstans.. :)
 
I sommar har vi fått en ny variant i trädgården, och nu pratar jag inte opiumvalmo utan en ny färg på Stockrosorna..
 
Från Rosa till nästan vitt och så nu då, den här skönheten !
Helt underbar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar