fredag 8 juli 2011

Speciellt till dig Anki!

Här är den, vår laxrosa variant, så heter den färgen och så här såg den ut en gång i tiden, är bergbomb på det, säkert ympad på en alldeles vild rot, du vet det vilda har överlevnadskunskapen och sen har man gjort den  "vackrare", antar att allt är en fråga om tycke och smak.
När ympningen sen dött ut så har den visat sin rätta sida, den underbara som fanns hela tiden under "försköningen" vår Adonis nyponrosen.
Jag vet inte riktigt vilken jag tycker är skönast, de har bägge sin absoluta charm!
Nyponrosen besitter dock säkert minst 3 gånger så många taggar, som överlevnadskonstnär den är.

Sommaren är kanske ändå inte helt komplett utan den här enkla skönheten, så lätt att fröså, blommar hela sommaren tills frosten kommer och kronbladen, de vackra oranga förgyller inte bara trädgården ta gärna och förgyll din sallad med dom. Ringblomman,hur har den fått sitt namn, den är som en ring av guld...något att ge sin käresta!
Passar utmärkt till snitt som det brukar stå.

1 kommentar:

  1. Vackra rosor!! Du jag läste din blogg och fick iden till en ny, tack för det!! lite kul är det ju faktiskt att skriva....
    Och som sagt jag är nöjd med Zickan pickan, få se vad han kan få till i morrn.. Hampus har ju liksom vart med på banan längre, fast ibland hjälper inte det heller,men det är ju det som är charmen...
    Vi hörs / ha det bra

    SvaraRadera