onsdag 30 januari 2013

Underbara älskade Valle

Så kom han då till oss den lille mannen en sommardag 2002..
En underbart älskad liten man, kommer ihåg dom där så söta  småttisarna, med band i olika färger för att skilja dom åt, pepparkornsögonen och så doftar dom så helt underbart de där små..underbara älskade skulle  flytta hem till oss.

Han skulle komma att axla en mantel den lille mannen, manteln efter en stor gigant Basse, också han en svart briardpojke som vi misste vid 13 års ålder..
Men vilken enkel uppgift det blev för Valle, av alla de vi mött och haft lyckan att lära känna närmare, då många av dom flyttat in till oss, så var Valle en så speciell kille att det finns inte ord egentligen för att beskriva honom, hans arbetsvilja, hans lojalitet som saknade motstycke och hans hjärta där det fanns plats för ALLA.
Underbara älskade..
Vi jobbade på lite grann, och så kom dom då..utställningscerten, tjänstehundcertet och championatet...men vad betyder väl det egentligen..det är inte dom dagar vi minns...med denna underbara kille..nej det är dom där andra dagarna..hemmavid..busfarbrorn och valppappan Valle..
Underbara älskade, bättre start kunde inte bebbarna få..tålamodet själv..
Så i sökskogen då.. Valle älskade det..inte för att vi tränade sakletning enligt konstens alla regler utan bara så där, för att det var så himla kul !

Ny kompis Lady

Bella,Cornelia,Skrållan, deras mamma Candy och så vår allra bästa "pappa" Valle.
Han har uppfostrat alla Candys barn!
Gyttjebad med brudarna.
 Mysbus.
Valle och Lisa


Apporteringsträning ..
Valle du var med oss alla dagar, älskade att jobba och njöt varje skogsrunda, och så många hundar du mött..alla åldrar, kön och raser..Du tog emot dom alla i ditt hem, utan att en enda gång, någonsin visa motvilja eller agg mot en enda själ som kom över din tröskel..underbara älskade, Valle..
Vinter frissa...
Badpojke  att han var fostrad av flatten Candy råder det inga tvivel om.. ..

Favoritbus..
En av alla jourisar..
Underbara älskade Valle..vi kan inte i ord beskriva hur mycket vi saknar dig, det känns som att du har varit med oss alltid..du fattas oss nu så oerhört..
Det var inget fel på din vitalitet, rundan i dag tog du med lätta steg..men i din mun växte en tumör så grotesk och ful. Två gånger har vi opererat bort den med två månaders mellanrum..
Nu måste vi ta en bit av käken säger veterinären..den är elakartad och vi vet inte hur mycket den spritt sig, det är inflammerat, det är illa..underbara älskade..du har varit en underbar vän och  fått varit frisk till nu..
inte vill vi dra dig igenom detta..
I dag då fick du somna in..
Vi saknar ord, vi ville ha dig hos oss för evigt, livet fungerar inte så..och du fattas oss..underbara älskade..

Hoppas få möta dig igen..underbara älskade ..
Du fattas oss..
 SUCH TJH Welanee Rollercoaster
2002-04-30 - 2013-01-30



1 kommentar:

  1. Halkade in via hit via en vän på FB och kände igen mig så. Din fina levnadsberättelse om Valle och ert mod att låta er fina vän gå i tid, det är äkta kärlek och omtanke. Min älskade vän fick somna i december om än för tidigt, så var det med värdigheten i behåll, något som dämpar min sorg något. Men visst hade beslutet varit så mycket lättare att bära om han inte varit så pigg och glad fortfarande, om han även varit gammal i kropp o själ. Mina varmaste tankar till er i er sorg och saknad /Cornelia

    SvaraRadera