fredag 5 augusti 2011

Semester del 4

Om man sätter sig på ett utefik så här års kan man vara helt säker på att man inte blir sittandes där ensam, oavsett kunder eller ej..
Men att höra dom är också en del av sommaren..
Måste fundera över vad de lär sina barn för det här är ju stannfåglar som ska klara sig hela vintern när fiket är stängt och turisterna åkt hem..
God var den tunnbrörullen och  hur stor som helst. Lisa fick ta slatten för det måste sparas lite rum till kaffe och sorbé också, nån limevariant...sorbé är verkligen sommar!

Så läskande! Stavade fel först och skrev läkande men det kanske den också är för själen.
Gillar fik, skulle kunna sitta där halva dagarna, kunderna kommer och går så det händer saker hela tiden på ett fik..en helt fantastiskt sätt att träna hund på, hundarna var riktigt duktiga och kopplade av efter stund, trots sorlet, barn, andra hundar och retsamma småfåglar som helt verkade sakna självbevarelsedrift.
Lisa blev glad när hon fick syn på Prancar och hans matte trots att de bara setts en gång förut, de är ungefär jämngamla småttisarna, så söta, fast Prancar är också galet vacker, vilket radarpar!
Varmt! Klart att man måste prova på att doppa tassarna. Lisa gillar verkligen vatten och kommer att bli en riktig badare med tiden.
Hon  var väldigt fundersam till en början. Det skvalpade mot stenarna där, hon hade fullt sjå med att försöka begripa vad det var för nåt....huga....men hon är modig lillfröken så till slut var hon ända fram..

En underbar dag i Sigtuna stad och vi tiggde till oss råd och dåd i skvallerträning av ett proffs måste jag få säga, tack Anki! Lisa snappade snappt själva tanken med godis och klicker nu gäller det bara att hennes matte ska lära sig att klicka rätt också...oj,oj..hur ska det gå!
I Sigtuna stad finns massor av objekt att träna mot! Målet är att få henne att fråga om lov innan hon.....ett "enkelt" sätt att kunna bryta sin hund innan det sker...

Ett sommarbarn och ett alldeles utmärkt  övningsobjekt. Visst är de vackra måsarna, en unge....att höra dom på en brygga, kan det bli mer sommar..
I Sigtuna finns så många udda hus, ibland är det svårt att veta riktigt var man är, som detta ,som för mig mest påminner om Italien.
Så hem då och testa nya möblerna till nya altanen, fick dom till riktigt bra pris på Jysk, bordet hade t ex kostat närmare 700 kronor men såldes för 300 - 20% för att det var ett visningsex...snyggt tyckte jag det blev....
Efter den där tunnbrörullen fick det bli lätt midag, jordgubbar med gräddmjölk som jag gillar dom bäst!

Vad är det som är sommar? Jordisar,hallon,tomater.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar