onsdag 1 augusti 2012

Kom på det i dag ( fast det har sakta växt fram), finns någon därute som jag verkligen saknar, vad att göra? Skicka en vänförfrågan på FB?...
Ja  varför inte?..Är det så den moderna människan gör? Det bästa vore ju ett personligt möte förståss..men nja..ett telefonsamtal kanske...
Här har det i alla fall beställts nya tapeter IGEN!!!! någon av hundarna ( jag säger inte vem eller egentligen vilka) knaprade i sig dom svindyra så nu får det bli en budget variant...eller var de så budget..-" de här kostar ju lika mycket som dom förra" ... åhh jaha"..... " oj då" .... .
Earnan och jag ägnade oss åt nåt annat som.. Vallby..eller som roslagarna säger Vall By.
Man blir så inspirerad!

Vad säger ni? Vi har absolut ingen , ingen vad man skulle vilja kalla " jord för rosor" men självklart blev 3 skönheter med hem , och så den här godingen som inte blev med hem denna gång, men vacker som få..Nordic Light!
Vacker inte sant!
På vägen hem Pizza, självklart!
Ingenting mindre än lyxkrog vore ju en förolämpning, så i väntan på att maten ska bli klar à la minute som på värsta franskkrogen så tog Earnan och jag en tur ner till vattnet.
Earnan är själaglad, klart det ska bli bad..skynda, skynda...men..vad och varför en folktom badstrand..??Det är en riktigt vacker dag..
 Så är den då där,skylten..tänker att hade vi kommit sjövägen så hade vi inte sett den..skylten alltså, då hade vi säkert badat på klipporna mitt emot.
Trist!!!
Lilleman är jättebesviken!
Vi åker vidare, pitzan inmundigad på glasverandan och så iväg till kyrkogården.
Mammas födelsedag, nya blommor på graven.
Finns lite plats bland alla änglar..
Det är som vår familjekyrka eller vad man ska säga, här har det varit dop bröllop, konfirmationer och begravningar. Husby-Ärlinghundra kyrka.
Det är vackert och med en minneslund och med kapellet där mors kropp blev lagd i väntan på begravning..fast det heter ju inte kapell eller hur?
Här är det i alla fall.
Försökte googla på vad det egentligen kallas för eftersom huvet just nu inte vill berätta det för mig, hittade då den här strofen som också mamma ofta skojade om : "mulet kulet illa vulet i de dödas vilorum" nåt som egentligen är latin och man skulle gissa och mamma sa " mulett kulett ilavurett i de dödass vilórum. ungefär som stentablor och vidskepelser.. ja,ha.. :)

Det här huset finns också där, när jag var barn var det ett stall, vi cyklade dit och tittade på hästarna, den nuvarande parkeringen var en paddock och vi blev stoppade av farliga polisen när vi cyklade hem på våra minicyklar, utan lyse förståss, i sommarnatten och de lös på oss med strålkastare och vi blev jätterädda ..
Nu är det gravplats i hela hagen och bortom stallet..
Är det nån som uppskattar den här? Man kan ju åka jorden runt och titta på stenarbeten, men den här kyrkomuren som bara finns där..vilket arbete! Inte en sten är den andra lik och den är hur lång som helst! Och på nåt sätt galet vacker kan jag tycka... många många timmars arbete..
När nu den där galna människan äntligen sprungit klart med kameran fram och tillbaka på kyrkogården så hittade vi en annan sjö..ääääntligen blev det bad!
Earnie är som en liten unge, han skulle kunna bada tills han blev en smurf  :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar