lördag 11 augusti 2012

Tapeterna ja, de visade sig bli en följetång, restade till 20 september, leverantören skyller på OS?
OK, skit, nu fick de bli en tur till affären igen och vi har tittat ut en som förhoppningsvis ska matcha golvet och som fanns i lager!! Så nu så, nu är dom hemma!

Kollade in växthuset vilken röra, det växer så det knakar på¨alla breddar..
och här är dom nu biffarna, första året med bifftomater men lättodlade de också måste jag säga, massor av tomater verkar det bli...
Tog en tur till vår lilla kyrka med Earnan, då passerar man den här gamla reliken från en svunnen tid. Så praktiskt, komer ihåg farfars han hade alla sina vintergrönsaker i den. Visst somliga bygger dom än i dag ,men den här i hagen och en i skogen vid en gammal torpgrund står och förfaller..

Naturen byter färg nu, de blå/gröna fälten skiftar över i de gula varma hösttonerna.

Vackert är det...

Kyrkan då..grundad på 1200 talet står det men man kan ju undra vad som fanns här innan kyrkan. Den ligger vid långhundraleden och hagen bredvid, Erlandshagen har en gravplats från järnålder och vad hittar man på kyrkogården?

En riktigt gammal runa med inte direkt ett kors på toppen, rest till minne av Folkbjörn som dog bland grekerna någon gång på tusentalet och så den här med ettt mer kristet kors i toppen så jag antar att den familjen var mer konverterad till kristendomen,
Rest efter Holme en gift man med tre söner..
Sen kan man ju undra hur länge hon ska hålla på den där männiksan..
Ganska jobbigt att vara fotografhund...
Runstenarna har hittats inmurade i kyrkoväggen, ingen vet var de stod från början, undrar lite hur många mer dyrgripar det finns inmurade i den här väggen, stora och bra byggstenar är det.
Nej nu tycker lilleman att det får räcka!
Skittrist att vänta och vänta..
Nu måste jag bara få återgå till det där med muren, vilka arbeten, den här är så härlig med sin mossa,
och lång lång runt hela kyrkogården.
Finns dom som verkar gilla den extra mycket..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar