söndag 9 oktober 2011

Marknad

I dag var det dags för Säbyholmskolans årliga höstmarknad, alltid lika populärt.
Kom i tid i år, dvs innan allt tagit slut och hundarna fick vara hemma för förra året fick man inte släpa med sig hunden in i alla husen, men oj,oj va mycket hundar jag sett i dag, en riktig trevlig marknad.

Valde bort grönsaker och frukt och olika små burkar av olika slag och satsade på...JA! Pelargoner.
Nu lagom till att man börjar bli riktigt gammal så får man bli en pelargontant till nästa sommar!
Nu ska hela gänget övervintas bara, sen så ååhhh varför ska det vara vinter emellan!!
Dagens nya sorter den klassiska Dr Westerlund, så en annan doftpelargon som heter Royal Oak och så ytterligare en doftare Attar of Roses.
Sen vidare och handlade en påse Bondbönor...ska se hur de tar sig ..åhhh får vänta igen till sommaren..goda,goda, sa någon..ok Hangdown Green är sorten.
Vidare, vidare till Perennerna, skulle vilja sno lite bilder och visa er..men ..

Testa länken så får ni förhoppningsvis se dom...köpte den mörka nästan svarta, en djupröd och så en dubbel rosa, nu då får vi vänta tills...ahhh..nästa sommar eller sommaren därpå innan dom kommer blommorna...
En röd och en gul rudbeccia fick ockå åka med i påsen hem.
Sen blev man ju hungrig av allt  handlande, vad sägs om wook , vegetarisk på vitkå och morot bland annat, supersmarrig!
Poppulärt...
Med på marknaden, de här skönheterna, Ryafår en inte helt vanlig ras om jag förstått det hela rätt.

Vilka sötnosar...

Det är vackra omgivningar runt skolan, här ett toppenbra sätt att använda överbliven fallfrukt på, visst lyser det upp lite som blomster med alla äpplen runt kanterna..


Har ni sett här då, en toppenfin bur till i detta fallet nymparakiter och undulater..risk att det blir nästa sommars projekt, smart byggd så att fåglarna faktiskt kan flyga korta sträckor och så kan de tas sig upp under tak vid regn...

När vi ändå shoppade så blev det reflexväst till lilleman också, egentligen skulle han behöva ha på sig den hela dagarna så man såg det lilla livet lite bättre, men å andra sidan hörs han ju desto mer.. :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar