söndag 30 oktober 2011

Ny tider och svunna

Såg den här bilden häromdagen på väg till jobbet, solen ligger på, bygget är i full gång. Den expanderar hela tiden flygplatsen, nu är det ett nytt Clarion Hotel som ska byggas framför flygledartornet som man gjorde jättehögt, för att de som sitter där längst upp och har koll på rangering och flygplan, ska kunna se ordentligt! Undrar hur många fler våningar...


Är uppväxt i krokarna, när jag var barn var det en fantastisk rullstensås där 3:e banan nu ligger, vi åkte pulka nedför den, och fort gick det. På somrarna var den täckt i lingon...
Vrider kameran lite....


Här åker man nästan varje dag på väg till jobbet, men den här sträckningen hade inte vägen förut, det gick en liten grusväg här delvis och man kunde åka fram till en festlokal som kallades för Drottninggården, ett rött hus med vita knutar som väl antagligen låg hitom sjön men bortom vägen någonstans där dimman är lite tätare här kanske,svårt att veta exakt, det var skog som jag minns det...
Där vägen nu är och en bit upp var det en stor parkering och så fotbollsplaner följt av en stor gräsmatta som gick ända ned till sjön..

Sjön ja, här låg det kommunala badet, på stranden mitt emot denna, en sandstrand med bryggor och hopptorn och ordninggjort så att det var barnbad, grunt vid en brygga och djupare på andra sidan långa bryggan för de STORA barnen, det fanns en flytflotte för de som verkligen kunde simma! Omklädningskurer och en kiosk med glass, godis och läsk, man kunde vara där  hela dan.
Här lärde jag mig simma.. simskola..först på land förståss...ut, runt och ihop...kommer ni ihåg..ut runt och ihop...
Sen fick vi vara i vattnet..med flytetyg i frigolit!

Har alltid fått höra att det är en källsjö, vattnet är kallt, friskt och nyttigt, fullt med kräftor, människor har bott runt sjön sedan stenåldern och man har hittat spår av fartygsfåror..och Sjöås handel, på andra sidan sjön,....har ett minne av att jag faktiskt var inne i den medan det fanns varor i den.

Nu får vi skänka en tanke till denna sjö, det byggdes en tredje bana, det schaktades bort arkeologi utan att den blev undersökt, kräftorna dog, badet försvann, hembygdsföreningen försökte göra nya bad på andra sidan sjön, fisken blev förgiftad av flyget, hydraloljor i vattnet, badet försvann för en andra gång.
Någon kom på att bygga ett kafé över badplatsen,ett kafé som aldrig verkar bli klart, för att några få ska kunna åka wakeboard med hjälp av en kabel?
 Sjön har stulits bort från människorna...skänker den en ros  i gravvård...

Bäst är ju flygplatsen när det landar nya små småttisar som finner sina alldeles nya familjer .
Helt fantastiskt varje gång!
Kelly, Kendras mamma fick äntligen komma i veckan, träffade dotera hennes när hon kom, en så glad tjej och så underbaraste lilla Bella, inte lätt att fånga på bild....så glad och överallt :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar